YARGITAY 3. CEZA DAİRESİNİN VERDİĞİ KARARA KARŞI BARO HİZMET BİNAMIZ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Tarih: 10.11.2023 | Okunma Sayısı: 141

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin verdiği karara karşı baro hizmet binamız önünde basın açıklaması gerçekleştirdik. Basın açıklamasını Baromuz adına Baro Başkan Vekilimiz Av. Aygün ULUBEY ERGÜDEN okudu.

Basın açıklamasında özet olarak;

"&S230; Bu karar hukuken kabul edilemez olmanın yanında hukuk güvenliğinin ortadan kalktığını göstermiştir. Bu karar; hukuka olan inancı telafisi imkansız şekilde zedelemiştir. Bu karar Türk Hukukuna tarihi bir utanç olarak kazınmıştır ve unutulmayacaktır&S230;

&S230;Edirne Barosu olarak, Anayasa Mahkemesinin, yalnızca Anayasanın üstünlüğünü esas alarak temel hak ve özgürlükleri korumak adına verdiği bu önemli kararın gereğinin derhal yerine getirilmesini talep ediyoruz. Yargıtay 3. Ceza Dairesinin bu skandal tutumunu kınıyor ve Anayasa Mahkemesi kararına saygı göstererek uymakla mükellef olduğunu hatırlatıyoruz.

Anayasa Mahkemesinin, insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokratik değerlerin korunması adına taşıdığını önemi bir kez daha hatırlatarak, meslek kanunumuzun bize yüklediği sorumluluk ile tüm yargı organlarını bu ilkelere bağlı kalarak görevlerini yerine getirmeye davet ediyoruz&S230;

Ve bugün 10 Kasım'da Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ü ebediyete uğurlamamızın üzerinden geçen 85 yılın ardından bizler, emanet aldığımız cumhuriyetin gereklerine uygun olarak insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve demokratik değerlere olan inancımızı yitirmeksizin, adaletin sağlanması için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz." denildi.

ETKİNLİK TAKVİMİ

20.09.2024
AV. GÖKHAN KARAKOÇ
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.