DUYURU
Tarih: 2.03.2021 | Okunma Sayısı: 719

Karar No : 2021/42

Karar Tarihi : 02.03.2021

  Baro Yönetim Kurulu Av. Alper PINAR Başkanlığında aşağıda yazılı üye avukatların katılımıyla toplandı.

1-İçişleri Bakanlığının, 81 ilin valiliğine gönderdiği "Risk Gruplarına Göre Alınacak Tedbirler" konulu genelge içeriğinde; Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dâhil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlikleri düşük, orta ve yüksek risk gruplarında; kişi başına 8 metrekare alan bırakma ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı 300’ü geçmemek üzere ilgili kurum/kuruluşların yetkililerince her türlü tedbir alınarak yapılabilecek. Çok yüksek risk grubunda yer alan illerimizde ise yeni bir karar alınıncaya kadar, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dâhil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinlik ertelenecek.” ibaresi yer almaktadır. 

Ayrıca; ilgili kararların illerin bulunduğu risk gruplarına göre 02.03.2021 tarihinden itibaren illerin İl Hıfzısıhha Kurullarının kararları ile belirleneceği de bildirilmiştir. 

Çok yüksek ve de yüksek riskli illerde Pazar günleri de sokağa çıkma kısıtlamasının devam edeceği ilan edilmiştir. 

Avukatlık Kanunumuzun 84 ncü maddesi gereğince seçimlerin en az otuz gün önceden ilan edilmesi asıldır. Bu nedenle; ertelenen, Edirne Barosu 48 nci olağan genel kurulu ilk toplantısının, 09.04.2021–10.04.2021 cuma ve cumartesi günü saat 10.00–17.00 saatleri arasında Edirne Barosu Hizmet Binası konferans salonunda önceden ilan edilen gündem ile yapılması kararı alınmıştır. Bu toplantıda çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantının 16.04.2021 –17.04.2021 cuma ve cumartesi günü aynı saat ve yerde yapılmasına karar verilmiştir.  Toplantılar genelgede belirtildiği usul ve şekilde yapılacak, gereken tüm tedbirler alınacaktır. Bu ilan ve de duyurumuz Avukatlık Kanunu 84 ncü maddesi uyarınca tebligat hükmündedir. Saygılarımızla.

Toplantıya Katılan Yönetim Kurulu Üyelerinin imzası ile karar verildi.
Gündemde görüşülecek başka iş kalmadığından toplantıya son verildi. 02.03.2021

Av. Alper PINAR  
Başkan

Av. Aylin ARIKAN  
Başkan Yardımcısı

Av. Ulaş PAMUKÇU
Genel Sekreter

Av. Burak GÜNGÖRMEDİ 
Sayman

Av. Nebi DOĞAN 
Üye

Av. Arzu ÇAĞATAY 
Üye

Av. Kaan POLAT 
Üye

Av. Sinan TEKİN 
Üye

Av. Üzeyir YÜKSEL
Üye

Av. Betül TOPÇUOĞLU      
Üye

Av. Nail KARAKUŞ
Üye




ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. GÖKHAN KARAKOÇ
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.