CORONAVİRÜS TEDBİRLERİ HAKKINDA 2021-70 SAYILI KARAR
Tarih: 16.04.2021 | Okunma Sayısı: 807

Karar No       : 2021/70

Karar Tarihi  : 14.04.2021

Baro Yönetim Kurulu Av. Alper PINAR Başkanlığında aşağıda yazılı üye avukatların katılımıyla toplandı.

Covid-19 pandemisinin geldiği seviye, alınan kararlar, İçişleri Bakanlığı Genelgesi ve de Ramazan ayı olması da gözetilerek, baro personelimizin sağlık durumu gözetilerek, bayrama dek çalışma düzenleri ile ilgili aşağıdaki kararlar alınmıştır.

Ayrıca, tek bir personelin covid pozitif olması halinde, diğer çalışanlarında temaslı kabul edilerek karantinaya alınması da muhtemel olduğundan, baro hizmet binasının kapanmaması İçin bir personelin dönüşümlü olarak evden çalışması gerektiği de düşünülmüştür.

1-19.04.2021 tarihinden başlamak üzere, baro personelimizin mesai saati bitimi 16.00 olacaktır. Ayrıca; Baro hizmet binamızdan bayrama dek her hafta dönüşümlü olarak bir personel evden çalışma sistemine geçecektir.

2-Edirne Merkez İlçemizde, 16.00 dan sonra, normal sistemdeki mesai bitimine dek; baro hizmet binamızda bir, adliyemizde bir personel, duruşma saatlerinin uzaması ihtimaline binaen çalışmaya devam edecektir. Aynı uygulama, Keşan ilçemizde de adliyede bir personel olarak uygulanacaktır.

3-16.00 dan sonra normal mesai bitimine dek yukarıdaki şekilde çalışacak personellerimiz, dönüşümlü olarak çalışacak ve haftalık olarak belirlenecektir.

4-Uygulama, normal şartlarda Ramazan Bayramına dek devam edecektir. Ancak, alınan kararların iki hafta süre ile alındığı, iki hafta sonunda covid-19 pandemisinin durumuna göre yeni kararlar alınabileceği açıklandığından, yeni kararlar alınması halinde aldığımız karar güncellenebilecektir.

5-Her ay ödenen CMK sistemi aksatılmadan devam edecek, gerekli tedbirler alınacaktır.

6-Meslektaşlarımızın, yeni mesai sistemine göre zorunlu haller haricinde baro hizmet binamızdaki talep ve işlemlerini ilgili düzenleme kapsamında tamamlamaları konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz.

Toplantıya Katılan Yönetim Kurulu Üyelerinin imzası ile karar verildi.

Gündemde görüşülecek başka iş kalmadığından toplantıya son verildi. 14.04.2021

Av. Alper PINAR