CORONAVİRÜS TEDBİRLERİ HAKKINDA 2020-89 SAYILI KARAR
Tarih: 29.04.2020 | Okunma Sayısı: 698

CORONAVİRÜS HAKKINDA ALINAN KARAR VE TEDBİRLERE İLİŞKİN YÖNETİM KURULU KARARI

 

Karar No        : 2020/89

Karar Tarihi    : 30.04.2020

 

                        Baro Yönetim Kurulu Av. Alper PINAR Başkanlığında aşağıda yazılı üye avukatların katılımıyla toplandı.

 

1-13.03.2020 tarihinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen coronavirüs ile ilgili aldığımız ve 2020-64 sayılı kararla başladığımız tedbirler kapsamında; salgının seyri, Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı ve ilgili bakanlık ve kurumların aldıkları kararlar kapsamında aşağıdaki kararlar ve tedbirler alınmıştır.

 

2-Baro personelimizin sağlığını önceleyerek aldığımız kademeli kararlar kapsamında yapılan evden çalışma sistemi 30.04.2020 tarihine uzatılmıştı. Çalışma sistemi salgının seyri kapsamında kademeli olarak normalleşmeye doğru dönüşecektir. Bu kapsamda, 04.05.2020 tarihinden başlamak üzere; baro hizmet binasında ve adliye avukat odalarında zaruret halleri için asgari sayıda personel bulundurulacak ve de ilk aşamada personel yine 13.30-17.30 saatleri arasında hizmet verecektir.

 

3-Böylelikle baro hizmet binası 04.05.2020 tarihinden itibaren 13.30-17.30 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecektir.

 

4-Önceki kararlar kapsamında; iptal edilen tüm etkinlikler, komisyon toplantıları, seminerler yine salgının seyrine göre güncellenmek üzere ilk etapta 31 Mayıs 2020 tarihine dek ertelenmiştir. Aynı şekilde Genç Avukatlar Meclisinin salgın hastalık sebebiyle ertelenen seçimlerinin tarihi salgının seyrine göre 31 Mayıs 2020 tarihinde yeniden belirlenecektir.

 

5-Salgın tehdidinin seyri, devletin aldığı tedbirler ve yasal düzenlemeler, normalleşme sürecinin uzayacağını göstermektedir. Bu dönemde yemin etmek üzere ruhsatnamesi gelmiş meslektaşlarımız bulunmaktadır. Diğer bazı barolarda da uygulandığı üzere: sadece yemin edecek avukatın hazır bulunacağı şekilde baro başkanlık odasında, yemin edası ile ruhsatname takdimi yapılacaktır. 04.05.2020 tarihinden itibaren ruhsatnamesi gelmiş meslektaşlarımız, istişare ile belirlenecek uygun tarihlerde yeminlerini eda edebilirler. Bu kapsamda ruhsatname alan meslektaşlarımıza istemleri halinde normalleşmeden sonra toplu olarak, gelenek halini alan ve özlediğimiz yemin törenlerini daha büyük bir coşku ile eda etme hakları da sunulacaktır. Bundan biz de çok büyük bir mutluluk duyacağız.

 

6-CMK için öncesinde olduğu gibi mesaj atılmayacaktır. Her koşulda ödediğimiz gibi bu ayda da toplayacak ve ödenmesi için gerekli tedbirleri alacağız. Evraklarınızı araya resmî tatil ve hafta sonu girmesi sebebi ile 08 Mayıs Cuma gününe dek sağlık tedbirlerine hassasiyet göstererek baromuza teslim etmenizi rica ederiz.

 

7-Adli yardım başvuruları yine sadece acil ve ivedi işlerde, çocuk ve kadın istismarı, kadına şiddet, Ailenin Korunması hakkında kanun ve komisyonunun ivedi kabul ettiği iş ve işlemlerde kabul edilecek, durdurulan diğer başvurular için süre 31 Mayıs 2020 tarihine dek devam edecektir.

 

8-Adalet Bakanlığı'nca duruşmaların ertelendiği 15 Haziran 2020 tarihinin, salgının seyrine göre kısaltılıp, tedbirlerin güncellenebileceği açık olup, bu sebeple Yönetim Kurulu'nca alınan kararlar da bu kapsamda salgının seyrine ve devletimizin alacağı karar ve yapacağı yasal düzenlemelere göre gelişmeler doğrultusunda yeniden değerlendirilip meslektaşlarımıza duyurulacaktır.

 

Saygılarımızla.

 

Katılan Yönetim Kurulu Üyelerinin imzası ile karar verildi.

Gündemde görüşülecek başka iş kalmadığından toplantıya son verildi. 30.04.2020

 

Av. Alper PINAR  

Başkan 

Av. Aylin ARIKAN  

Başkan Yardımcısı     

Av. Ulaş PAMUKÇU

Genel Sekreter

Av. Burak GÜNGÖRMEDİ 

Sayman                                       

Av. Nebi DOĞAN 

Üye

Av. Arzu ÇAĞATAY 

Üye                                

Av. Kaan POLAT 

Üye

Av. Sinan TEKİN 

Üye                              

Av. Üzeyir YÜKSEL

Üye                                                       

Av. Betül TOPÇUOĞLU      

Üye                                             

Av. Nail KARAKUŞ

Üye

 

ETKİNLİK TAKVİMİ

19.09.2024
AV. GÖKHAN KARAKOÇ
BARO BAŞKANI

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.