CORONAVİRÜS KONUSUNDA 2020/67 SAYILI KARAR
Tarih: 18.03.2020 | Okunma Sayısı: 1449

Karar No           : 2020/67

Karar Tarihi       : 18.03.2020

Baro Yönetim Kurulu Av. Alper PINAR Başkanlığında aşağıda yazılı üye avukatların katılımıyla toplandı.

1-13.03.2020 tarihinde 2020/64 sayılı karar ile Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi ilan edilen coronavirüs ile ilgili aldığımız kararlara ek olarak aşağıdaki kararlar ve tedbirler alınmıştır.

2-31.03.2020 tarihinde yeniden değerlendirilmek üzere, 6284 sayılı ailenin korunması hakkında kanundaki ivedi işler, zamanaşımı ve hak düşürücü sürelere tabi işler hariç olmak üzere adli yardım başvuruları geçici bir süre alınmayacaktır;

3-Baro binasında yapılması planlanan arabuluculuk görüşmeleri 31.03.2020 tarihinde yeniden değerlendirmek üzere geçici süre ile ertelenmiştir, baro binasına görüşme için gün veren arabulucu meslektaşlarımızın durumun hassasiyetine binaen gerekli önlemleri alması ve Arabuluculuk Daire Başkanlığının 16.03.2020 tarihli coronavirüs duyurusu kapsamında telekonferans yöntemini tercih etmeleri rica olunur.

4-31.03.2020 tarihinde yeniden değerlendirilmek üzere, Baro personelinde asgari ve zorunlu hizmetleri yürütecek sayıda personel harici personel koordine edilecek sisteme göre idari izinli sayılacaktır.

5-Merkez Adliye binası fotokopi odası,  vatandaşların sürekli geldiği bir nokta olup, buradaki hizmet 31.03.2020 tarihine dek geçici olarak durdurulmuştur, baro pulu almak isteyen meslektaşlarımızın bu geçici dönemde pullarını cübbelerin bulunduğu avukat odasından temin etmesi rica olunur.

6-Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü yazısı kapsamında stajyer avukatlar adliye stajlarında 30.03.2020 tarihine dek izinli sayılmış olup, aynı iznin adliye stajı ya da avukat yanında olması fark etmeksizin meslektaşlarımız tarafından da verilmesi konusunda hassasiyet gösterilmesi tavsiye edilmektedir.

7-İcra İflas Müdürlükleri konusunda daha önceki mesajımız doğrultusunda gösterilen hassasiyet konusunda teşekkür ediyoruz. Ancak icra iflas müdürlüklerine vatandaş ve avukat kâtipleri giriş çıkışlarının devam etmesi üzerine, özellikle çalışma alanlarının içine girilmemesi noktasında icra hukuk mahkemesi hâkimliğinin kararı doğrultusunda hassasiyet gösterilmesi ve uyap üzerinden yapılabilecek tüm talep ve işlemler baki kalmak üzere özellikle fiili haciz talepleri yapılmaması konusunda hassasiyet gösterilmesi saygı ile rica olunur.

8-60 yaş üstü meslektaşlarımız ile ilgili olarak Adalet Komisyonu Başkanlığına yazdığımız ve duyurusunu yaptığımız yazı ilçeler dâhil tüm mahkemelere gönderilmiş olup tavsiye niteliğinde olan bu talebimize hassasiyet gösterileceği umulmaktadır. Yine de bu kategoride olan meslektaşlarımızın hak kayıplarına uğramaması bakımından Baro Başkanlığımız bu süreçte her türlü desteği verecektir. Talebimiz ve komisyon tarafından gönderilen yazı bağlayıcı olmadığından 60 yaş üstü meslektaşlarımıza yapılabilecek muhtemel bir tebligat ile ilgili hak kaybına uğramamaları açısından süre içinde vermeleri gereken dilekçeleri varsa ve uyap üzerinden gönderme imkânları da bulunmuyor ise ön bürolara vermek üzere derhal baro başkanlığına bildirimde bulunmalarını önemle rica ederiz. Dilekçeler kendilerinin bulunduğu yerden merkezde tarafımızca, ilçelerde temsilcilerimiz tarafından alınacak ve aynı gün ön bürolara teslim edilecektir.

9-Adliye ikinci kat avukatlar odasındaki cübbeler ile ilçelerde bulunan tüm cübbeler kuru temizlemeye gönderilmiş olup meslektaşlarımızın zorunlu yapılacak duruşmalarda hijyen açısından kendi cübbelerini kullanmaları rica olunur.

Katılan Yönetim Kurulu Üyelerinin imzası ile karar verildi.

Gündemde görüşülecek başka iş kalmadığından toplantıya son verildi. 18.03.2020

Av. Alper Pınar             Av. Aylin ARIKAN                    Av. Ulaş PAMUKÇU

Başkan                             Başkan Yardımcısı                 Genel Sekreter

Av. Burak GÜNGÖRMEDİ  Av. Nebi DOĞAN            Av. Arzu ÇAĞATAY

Sayman                                  Üye                                      Üye

Av. Kaan POLAT            Av. Sinan TEKİN                       Av. Üzeyir YÜKSEL

Üye                                   Üye                                             Üye

Av. Betül TOPÇUOĞLU   Av. Nail KARAKUŞ

Üye Üye

19.09.2024
AV. GÖKHAN KARAKOÇ

© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.