EDİRNE BAROSU CMK DUYURUSU - 21/11/2018

Değerli Meslektaşlarımız,

Eylül sonuna dek toplanan CMK evrakları malumunuz olduğu üzere savcılığımıza teslim edilmiş idi.

İlgili birim evrakları denetledikçe işlemi biten evrakları tarafımıza makbuz kesilmek üzere teslim etmektedir. Savcılığımıza teslim edilen dosya sayımız 118 dir. Şu ana dek incelemesi biterek makbuz kesilmek üzere tarafımıza gönderilen dosya sayısı şu an itibarıyla 50 dir. Dosya inceleme tamamlandıkça ve dosyalar tarafımıza döndükçe makbuz kesimi için mesaj atılacaktır. Süreç tamamlanana dek her gün evrakı incelenen meslektaşlarımıza sms gelecektir. Dosya incelemesinin ve de buna dair makbuz kesim işleminin en geç ay sonuna dek bitirilmesi planlanmaktadır. Süreç gerek tarafımızca gerekse CMK servisimizce titizlikle takip edilmektedir. Savcılık ilgili birimi dahil tüm tarafların bu birikimin eritilmesi ve de geçmişe yönelik bir alacağın kalmaması için fedakârca uğraş verdiğini bilmenizi isteriz.

Burada önemli olan, daha önceki duyurumuzda da belirttiğimiz gibi, bütçeleşme açısından Aralık ayının en geç 3 üne dek makbuzların kesili şekilde savcılığa teslim edilmesi ve de ilgili ödeneğin gelmesi için gereken yazının savcılık makamınca yazılması ve de girişinin yapılmasıdır.

İncelemesi bitmiş ve makbuz kesimi hazır hale gelmiş meslektaşlarımızın bütçeleşmede yer alabilmeleri için sms geldiği gibi makbuzlarını kesmek üzere CMK servisimize başvurmalarını ve bu işlemin en geç ay sonuna dek yapılması gereğini önemle rica ediyoruz.

Saygı ile duyururuz.

21.11.2018 17:04:00