EDİRNE BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU BASIN AÇIKLAMASI

EDİRNE BAROSU ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

Çocuk susar, biz susmayacağız, sen de susma!​

​Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda İstanbul Küçükçekmece'de 5 yaşındaki kız çocuğunun yaşadığı cinsel istismar olayı nedeni ile utancımız ve üzüntümüz büyüktür.​Yaşanılan olay tüm toplumun utancıdır.

​Ülkemizde yalnızca adliyelere intikal eden cinsel istismar olayları her yıl on binleri aşmaktadır. Sorun gerçekte bu rakamlardan çok daha büyüktür. Çocukların utanç duyarak, tehdit edilerek, toplumdan dışlanacağı düşüncesiyle dile getiremediği adli makamlara intikali gerçekleşmeyen çocuğun istismarı olayları da adli makamlara intikal eden vakalar kadar fazladır. Tüm bu yaşanılanlar karşısında sorumluluk hepimizindir. Bu sebeple öncelikli olarak haklarını bilen ve savunabilen çocuklar yetiştirmek hepimizin görevidir.
​Susma ve harekete geç!

​Yaşanılanlar ahlaki bir çöküşün dışa vurumudur. Her istismar, her taciz, her tecavüz; çocuğa, insana, doğaya, hayvana değer vermeyen, insani değerlere savaş açan zihniyetin dışa vurumudur. Bilimi, eğitimi, sanatı, aklı ve vicdanı yok sayarak, hayatı sadece dürtülerden ibaret gören bu zihniyeti hep birlikte ortadan kaldırmalıyız.

​Çocuğu istismardan korumak toplumsal olarak hepimizin görevidir. Biz avukatlar, toplumsal bir soruna dönüşmüş olan çocuğun istismarını ortadan kaldırmaya kararlıyız.

​Edirne Barosu Çocuk Hakları Komisyonu olarak Küçükçekmece'de yaşanan olayda faillerin tespit edilmesi, bu süreçte yargılamanın en hızlı, en güvenilir şekilde yapılması ve faillerin indirimsiz şekilde cezalandırılması için sürecin takipçisi olacağız. Başta yaşadığımız şehir Edirne olmak üzere çocukların üstün yararının gözeterek çocuğa karşı yapılan her türlü istismar, şiddet ve insanlık dışı muamele ile mücadele etmeye ve bu yönde çalışmaya devam edeceğiz

25.4.2019 21:52:00