ULUSAL ELEKTRONİK TEBLİGAT SİSTEMİ HAKKINDA BİLGİLENDİRME TAKİP EDİLMESİ GEREKEN ADIMLAR 08.01.2019.

1. Öncelikle T.B.B. den gelen mesaj içeriğindeki https://portal.etebligat.gov.tr/login adresine girilecek.

2. Bu adreste E-imza ile giriş yapıldıktan sonra T.B.B. nin açıklamalı olarak izlenecek adımları gösterdiği https://d.barobirlik. org.tr/2019/20190102_pttetebligatkilavuz. pdf adresinde yer alan kılavuzda ki işlemler sırasıyla yapılıyor ve zorunlu olan Elektronik Tebligat adresi alınmış oluyor. Şifre belirlenirken en az 6 karakterden oluşmasına dikkat edilmesi gerekiyor. (Not: E-imzası olmayan sayın meslektaşlar bu işlemleri diledikleri PTT şubelerinden yapabilirler. Sorun yaşanması durumunda 444 1 788 numaralı çağrı merkezinden destek alınabilir.)

3. Son olarak UYAP Avukat Portalına girilip “Adres Bilgilerim Bölümünden” “ Yeni Adres Ekle” İkonu tıklandıktan sonra adres türü olarak “Elektronik Tebligat Adresi ” seçiliyor.
Bu adımlar sırasıyla takip edildiğinde Elektronik Tebligat Sistemi aktif hale gelmiş oluyor